Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

dijous, 9 de juny del 2011

Lectures recomanades

Novel-la negra d´Arnaldur Indridason.
Típica i distreta novel-la policíaca situada a Islàndia. L´autor és nascut a Reikiavik, i forma part del grup d´escriptors de moda nòrdics. Té la seva gràcia i es llegeix fàcilment, no hi busquis interpretacions complicades i missatges subliminals, és el que és i ja està. Està bé. Ideal per les lectures fresquetes d´estiu.
Aquesta novl-le ja la vaig llegir fa uns quants anys, però em va agradar tant, que sempre n´he tingut molt bon record .La seva autora és Doris Lessing, coneguda escriptora anglesa nascuda a Pèrsia a principis del segle XX.
Està situada en un futur imaginari durant una glaciació que cobreix tota Europa. La vaig trobar ingeniosa, de bona estructura i d´aquelles que són extremadament amenes i emocionants de llegir. De ritme aventurer i molt equilibrada de descripcions i diàlegs. I afegiré que a més de ser d´agradable lectura, també et fa pensar més enllà de l´argument.
És del últims llibres que he llegit i em va agradar moltíssim. De l´autora Sílvia Alcàntara. Explica la història d´uns personatges que viuen en una colònia tèxtil catalana de principis de segle. Tot i que al principi et fas una mica d´embolic amb els personatges pels salts narratius que es produeixen, agafes el fil ben aviat perquè et poses dins l´argument. D´aquells que costen de deixar i que els aniries devorant sense parar gaire. 
Novel-la de Xavier Bosch, premi Sant Jordi 2009. Curta sobretot. Em va agradar molt i em va decebre la seva brevetat, precisament perquè la vaig trobar plena d´intriga, actualitat, valentia, per tot això la vaig acabar ben aviat i el meu desig hagués estat seguir uns quants capítols més. Els seus personatges se´m van fer tan reals que em van quedar ganes de saber-ne més, què se´n feia de les seves vides i quin futur els deparava. Molt bona.
Emili Teixidor sembla tornar una mica al món de Pa Negre perquè es situa altra vegada al temps de després de la guerra. Retrata a la perfecció el temps de foscor i repressió del moment, veus clarament les imatges d´una gent plena de prejudicis. També la vaig trobar massa breu, el gust dura poc i sembla que el final no hauria d´arribar encara. Narrativa excel-lent.
Ara mateix ja l´estic acabant i estic en condicions de recomanar-lo plenament. De l´escriptora Care Santos, que explica la història d´una família benestant de la barcelona modernista, concretament en una casa de l´alta burgesia de l´Eixample. Molt apassionant, et costa deixar-la quan l´agafes. Recorregut per la història i la societat del moment, i va traslladant la narració a l´època actual, en la vivència de les generacions següents a la família protagonista. és com un passat però vist des del present.