Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

dissabte, 23 de juliol del 2011

Més instants dels països del fred (2)

 Seguim pujant cada vegada més al nord i per fi arribem a Longyearbyen, un petit poblet a l´arxipèlag de Svalbard. Possiblement és l´últim raconet habitat per l´home abans d´arribar al pol Nord. En època estiuenca les temperatures oscil-len entre 1 i 5 graus centígrads. El cel i el mar segueixen fascinadors, atractivament metàl-lics, freds però elegants, dibuixats amb gran bellesa.

El mapa us indica la situació exacta de tan bell paratge. La línia blava assenyala la ruta del vaixell, ve del nord de la península escandinava a través del mar de Noruega creuant l´oceà àrtic.


Excursió creuant la tundra àrtica, aparentment desèrtica, però plena de vida al mateix temps. Lloc transitat per guineus àrtiques, ossos polars, rens i centenars d´espècies. T´envolten sensacions contradictòries, produeix una inevitable atracció, única, bella, però també inexplorada, misteriosa, plena de sorpreses i perills. 

divendres, 22 de juliol del 2011

Instants del viatge

Molt a propet de la ciutat de Bergen a Noruega hi ha la casa del compositor Edward Grieg, quan ell escrivia música, veia aquest paisatge.

Raconet a la part vella de Bergen, darrera les cases que anomenen Hanseàtiques, on vivia la colònia alemanya.

A mida que vas avançant cap al Nord tot es va capgirant i les situacions de vida es produeixen sempre sotmeses al cel i a tot el que succeix al firmament. Les nits comencen a desaparèixer, neix el sol de mitjanit. T´acompanya durant tota la nit i juga a desorientar-te. Una nit que ja no és fosca, no és negra, no és misteriosa ni secreta. El cel esdevé un mantell desigual i ple de tonalitats ben diferents, només equiparable al del nord d´Escòcia, fins i tot potser diria que encara més encisador i espectacular. Els núvols canviants agafen formes estranyes i prenen colors que van des del gris més tancat i fosc al més aperlat i brillant, passant pel gris acer i pel gris fum. Mentre, el mar fent de mirall reflecteix tot aquest estampat i augmenta el ventall de coloracions. Senzillament fascinant.

Durant els dies següents aniré afegint més instants del viatge pel Cercle Polar Àrtic que he acabat fa només dos dies. Espero que us agradi.