Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

dimecres, 27 de juliol del 2011

A l´arribar a Alesund...

Arribem a l´últim port de la ruta, Alesund, situada una mica més al sud i ja prop de Bergen una altra vegada. El mar es contempla tacat d´illes, petits caps emergents que surten, tafaners, com si busquessin un glop d´aire fred. El mar, ja quiet per aquests entorns, es fa mirall de tot el paisatge.

Pugem fins al mirador, ara ja amb el cel ennuvolat. Gaudim de paisatge de postal.
Estampat de teulades des del mirador d´Alesund

Cases marineres d´Alesund

Passejant pel poblet descobrim racons plenament modernistes en algunes façanes. Diversos artistes admiradors de Gaudí i d´altres autors del nou corrent d´art tan popular a Europa de principis de segle, en reprodueixen en aquell moment, diferents mostres a les noves cases que s´hi construeixen. És com la cirereta del pastís que acaba d´arrodonir la bellesa de les cases, dels carrers, de l´entorn.
Poblet de gran bellesa, dels indrets habitats més bonics de tot el viatge. Molt agradable per passejar-hi, tan pels regals que se t´ofereixen a la vista, com per l´ambient tranquil i de calma que s´hi respira.
Aquí en teniu algunes mostres de les moltes que vam capturar amb la càmara.






dilluns, 25 de juliol del 2011

Recomanacions literàries


 "Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles. L’home sempre ha anat a la seva i, ara, les filles el sorprenen amb una vida i un models de família que no entén. El món va molt de pressa. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. L’home de la maleta n’ha vist de tots colors i se sent un supervivent, un individualista obsessionat per la família, un espavilat que necessita afecte. Quan menys s’ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen".

Fantàstica novel-la relatada en primera persona a mans de l´escriptor Ramon Solsona. Especial i original per estar escrita d´una forma col-loquial, per tant et sorprèn el llenguatge emprat que és molt proper, familiar, ple d´incorreccions tan freqüents en el català utilitzat durant molt anys i que et sorprenen quan les llegeixes. Després d´avançar unes pàgines ja t´adones que aquesta característica li dóna al personatge un perfil més concret i proper, fàcilment identificable en els nostres avis o besavis. El protagonista no pot parlar d´una altra manera.
   Sobretot és un llibre que barreja amb facilitat l´humor amb la cruesa, un humor ple d´ironia, senzill, directe i sense embuts; una duresa que traspua sensibilitat i tendresa al mateix temps.
   L´he llegit ràpidament perquè és amè, lleuger i sobretot perquè és divertit, m´ha fet passar estones amb la rialla posada constantment. Excel-lent.

diumenge, 24 de juliol del 2011

Arribant al Cap Nord


Després de deixar l´arxipèlag de Svalbard, baixem més al sud i ens traslladem en autocar fins al Cap Nord, pel camí anem gaudint del paisatge que és veritablement captivador pel seu aire enigmàtic i trist de certa manera.
A mig camí ens aturem en un poblat sami. Interessant de veure com per aconseguir la felicitat i la pau de viure, es necessiten ben poques coses, et fa reflexionar i adonar-te de la crosta que portem al voltant nostre de superficialitat i del excessiu apreci per tot el que és material.

Interior d´una tenda sami

Estris de cacera, de recol-lecció i vestuari sami.


Exterior de la tenda, un home sami dóna menjar al seu ren.

Al final ja hem arribat al Cap Nord. Seria d´agraïr no trobar tanta gent en un lloc tan bell, les fotos, la multitud, el soroll resten pau a l´estètica natural tan extraordinària de l´indret.


Panorama que es veu des del Cap Nord

No es pot dir que hi has arribat si no et fas la foto de rigor amb el globus.

De tornada cap el barco, els paisatges es repeteixen, a cada revolt de la carretera et sorprèn un altre quadre fascinant.


(Continuarà)