Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Recomanacions literàries


 "Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles. L’home sempre ha anat a la seva i, ara, les filles el sorprenen amb una vida i un models de família que no entén. El món va molt de pressa. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. L’home de la maleta n’ha vist de tots colors i se sent un supervivent, un individualista obsessionat per la família, un espavilat que necessita afecte. Quan menys s’ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen".

Fantàstica novel-la relatada en primera persona a mans de l´escriptor Ramon Solsona. Especial i original per estar escrita d´una forma col-loquial, per tant et sorprèn el llenguatge emprat que és molt proper, familiar, ple d´incorreccions tan freqüents en el català utilitzat durant molt anys i que et sorprenen quan les llegeixes. Després d´avançar unes pàgines ja t´adones que aquesta característica li dóna al personatge un perfil més concret i proper, fàcilment identificable en els nostres avis o besavis. El protagonista no pot parlar d´una altra manera.
   Sobretot és un llibre que barreja amb facilitat l´humor amb la cruesa, un humor ple d´ironia, senzill, directe i sense embuts; una duresa que traspua sensibilitat i tendresa al mateix temps.
   L´he llegit ràpidament perquè és amè, lleuger i sobretot perquè és divertit, m´ha fet passar estones amb la rialla posada constantment. Excel-lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada