Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

diumenge, 1 d’abril del 2012

          Primavera amb antifaç      (Versió adaptada per publicar a Solidaritat)

Fa pocs dies va començar la primavera. Quan passa aquest fenòmen, cada any esperes amb delit l´arribada d´un alè nou al teu entorn, el respirar aquell polsim de felicitat, de calidesa i d´esborronament a la pell que acompanya l´aire que ensumes, i que es barreja amb mil olors de flors que reneixen amb força renovada. De fet aquesta porta d´entrada ja havia començat a obrir-se un meset abans, i per una escletxeta, havia tret el nas el florir de les mimoses, flaire incipient del què ens espera poc més endavant. Si a això li sumem l´esperança que ens envaeix per la proximitat relativa de les vacances estivals, ens resulta una de les èpoques més boniques i agradables de tot l´any per la majoria de la gent.
   Però aquest esdeveniment, aquesta primavera, he trobat que s´ha revelat diferent, ha estat tot entelat, ha vingut com d´incògnit, imperceptible, opac. O potser si que s´està produïnt, pero no ens adonem del fet, perquè succeixen mil situacions i conflictes al mateix temps que ens ocupen la nostra atenció quasi tot el temps. Crisi, restriccions i retallades, problemes per arribar a fi de mes, manifestacions per la reforma laboral, preocupació per la situació que està patint la cultura catalana i la seva llengua, i moltes més floretes que ens dedica l´eficient govern espanyol actual i evidentment el del nostre país..


Jo no vull deixar que tot aquest femer en el que estem ficats, emmascari l´exhibició primaveral tan expectada. Penso obsequiar-me amb tots els moments possibles de satisfacció, alegria i entusiasme. M´engaldiré els mals tràngols que se´m declarin, amb un somriure als llavis, amb un pensament egoïsta de prevalença, amb l´esforç d´evasió cap al paradís de les emocions i sensacions primaverals.

I la primera llicència que em penso permetre és la meva dedicació a una lluita, a una defensa, al suport per la meva llengua, ara que és agredida i envestida per una gent cretina, ignorant i inexorable, ara que necessita ajuda. En conseqüència treballo per la campanya de defensa de l´escola en català, la campanya que promou Solidaritat.

En altres paraules, si deixem que el català es vagi afeblint pels persistents i perseverants atacs que està patint,  s´esborrarà la nostra veu, es fondrà la nostra  identitat cultural, ens morirem amb ella.
   La llengua és l´essència d´un país, el motor d´un poble, l´equipatge imprescindible pel futur. És gràcies a les nostres paraules, escrites i parlades, que comuniquem  les nostres arrels, revelem les idees pròpies com ara faig jo, hi establim un vincle filial inevitable perquè són nostres, les infantem lliurement i són la imatge del nostre íntim pensament.
   Estimo la meva llengua, amb la que penso, parlo, escric, amb la que vaig néixer, amb la que estimo, ric i ploro, amb la que estudio i llegeixo, amb la que visc.

       Neus