Qui sóc?

La meva foto
Barcelona
Sóc dona, mare i mestra...que estimo, ploro, ric i sobretot procuro viure.

divendres, 15 de maig del 2015

           FARTA D’AQUESTA GENT ARROGANT

La gent del govern espanyol, i per tant el ministre Wert inclòs, tenen una sola idea. Una única dèria que avança i passa per davant, fins i tot de la mania de matxacar-nos econòmicament, judicialment o esportivament.
I és el convenciment resolut que el "problema catalán" té el seu origen en l'escola catalana. Si, si, la que funciona amb immersió lingüística des de fa tant de temps i sense cap problema, la que ha estat model a imitar per molts altres països.
Per ells, la nostra escola, és el cau obscur i ensinistrador de terroristes i malfactors. Pensen que és el lloc on es planten les llavors que després esdevindran rebels a la seva causa.
Per això el seu primordial objectiu és esborrar, fer desaparèixer les nostres paraules que són les nostres arrels. La llengua i la cultura és la que aixeca i erigeix un país, la que el fa crèixer. I aquesta feina bàsicament la fem des de les escoles. Per això ells no la volen, ni tan sols la respecten. Els acovardeix, els intimida.
Si partim d'aquesta por tan enorme que els envaeix, és lògic esperar aquestes reaccions contra la feina que fem a les aules catalanes, contra la nostra pedagogia. I no pararan fins aconseguir-ho.
El que ells no saben, i aquest és el nostre avantatge,  que nosaltres mai ens sometrem, mai ens doblegarem a la seva voluntat. I faig referència als mestres, al col·lectiu de docents que fem aquesta feina per ells tan repugnant.
Els educadors del nostre país  sabem molt bé que l’escola ha de ser bressol de cultura, de creixement, de tradició, de democràcia i de progrés. Som sabedors que  estem posant els fonaments pel futur de la nació.

 I això no es negocia sota cap concepte senyor ministre.    

        .